Haveliv: Indret drivhuset som et eventyrligt og afslappende orangeri

Skal der ske noget nyt med det gamle drivhus, eller planlægger du at købe et helt nyt? Det klassiske drivhus egner sig til meget mere end bare tomatplanter, agurker og andre grøntsager. Det kan sagtens anvendes som et hyggeligt opholdssted hele sommeren og – hvis drivhuset da er isoleret – vinterhalvåret.

Vi har været kreative og gået på opdagelse for at give dig nogle gode tips til, hvordan du kan indrette dit drivhus, så det forvandles til en hyggeligt spot i din have – et sted, hvor du kan invitere på en kop kaffe i velduftende og afslappende omgivelser. Eller blot slå dig hen med en god bog.

Hvad er et orangeri?

Et orangeri er oprindeligt et ekstra rum, hvor blomsterne fra haven kan overvintre. I gamle dage byggede man en mellemting mellem en havestue og et drivhus; orangeriet. Man fandt hurtigt ud af, at det var hyggeligt og behageligt at opholde sig her, når det er koldt udenfor. Blomster og planter skaber som bekendt liv.

I den hyggeligt oase skabes der harmoni mellem ude- og indeliv, og du kan nyde dine planter, selvom det er for køligt til at opholde sig i haven. Orangeriet giver dig mulighed for at indrette et frirum, hvor du kan nyde naturen uden at fryse.

Du kan nemt indrette dit drivhus som et hyggeligt orangeri fyldt med atmosfære, hvor du kan nyde kølige vinteraftener eller de lune sommeraftener – og det er det skønne. Du kan nyde dit orangeri året rundt, når det passer dig.

Læs også:  4 webshops, der sælger lækkert og sexet lingeri

Hyggebelysning skaber atmosfære

Ved at sætte en lyskæde op inde i drivhuset, får du en hyggelig belysning, og på den måde kan du også  sidde derude om aftenen – eventuelt med en god bog.

Et par lanterner med levende lys i kan også være en mulighed. De holder endda myg væk på en varm sommeraften. Hygge og fri for myg? Ren win-win.

Skab stemning i orangeriet med dæmpet belysning. Vælger du levende lys, holder du endda myggene væk.
Skab stemning i orangeriet med dæmpet belysning. Vælger du levende lys, holder du endda myggene væk.

Bordebænkesæt og flytbare møbler

Indret dit orangeri med et bord og dertil en bænk eller to. På den måde kommer I hinanden ved, og så kan man altid skabe plads til en balle mere. Der findes et væld af forskellige bord/bænke-sæt, der kan købes i diverse byggemarkeder, så det skulle ikke være et problem at finde et, der passer til din smag. Hvis du er kreativ og har hænderne godt skruet på, kan du også lave dit eget.

Er dit orangeri stort nok, kan du i en af enderne sætte en stol, der er let at flyttes udenfor, til når solen skinner frem.


Opbevaring skaber plads og hygge

Pladsen i et drivhus er relativt begrænset, så du kan med fordel anskaffe dig et mindre møbel såsom en lille kommode eller en bambusreol – her kan du stille vaser, service og bøger til de hyggelige stunder. Derudover kan du overveje, om det kunne være smart at få en bænk med opbevaring i til nogle lune tæpper, puder og andre komfortable genstande. Hvis du vil gøre det lidt mere rustikt, kan du investere i et billigt lammeskind lige her.

Gem tæpper og puder væk i en kommode eller skuffe så de ikke fylder, men nemt kan findes frem til de kølige aftener.
Gem tæpper og puder væk i en kommode eller skuffe så de ikke fylder, men nemt kan findes frem til de kølige aftener.

Planter, planter… og flere planter!

Et orangeri er lig med planter. De er med til at skabe den helt rigtige og hyggelige atmosfære. Derfor anbefaler vi, at du laver et bed i den ene ende af orangeriet. Her kan du plante en vinplante, der vokser sig op under loftet og giver stemning.

Læs også:  Sådan får du en bæredygtig garderobe

Derudover kan du købe diverse plantekasser til for eksempel agurker eller en tomatplante – de dufter godt!

Potter og planter skaber atmosfære og giver et godt indeklima i dit orangeri.
Potter og planter skaber atmosfære og giver et godt indeklima i dit orangeri.

Skab ekstra hygge med nipsgenstande

Ønsker du lidt ekstra hygge, og er du vild med nips? Det er vi, og derfor vil vi tale varmt for at indrette dit orangeri med nogle potteplanter i forskellige størrelser, hvori smukke og farverige blomster kan gro.

Du kan også investere i en glasklokke, vaser, fade og/eller nogle mindre skåle til at pynte lidt. Supplér eventuelt med nogle varme plaider og puder til møblerne, så er der også til at varme sig på de køligere aftener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like