Nyfødt: Hvornår får baby sine første tænder?

De fleste forældre er nysgerrige på, hvornår baby får sine første tænder. Det får du svar på her.

Når mælketanden begynder at bryde igennem barnets gummer, kaldes det for et tandfrembrud. Det giver lette smerter og gør barnet en smule pyldret. Inden mælketanden bryder frem, kan der ses en lille bule på barnets gumme.

Gummerne klør, når tænderne er på vej

Gummerne vil ofte være irriterede og klø, hvilket gør, at barnet måske opfører sig anderledes end normalt. Typisk vil barnet savle meget, når de første tænder er på vej. Derfor kan det være en god idé at skaffe en bidering, da barnet så har noget at bide i
– og så lindrer den samtidig smerterne.

Nogle lægger bideringen i fryseren eller køleskabet, da afkølede ting kan lindre smerter – det må du ikke gøre, da det kan skade barnets gummer. Massér i stedet gummerne med en finger eller en tandbørste med bløde hår, hvis du vil lindre smerterne. Så slår du ovenikøbet to fluer med ét smæk, da det også vænner barnet til tandbørstning.

Hvornår får baby tænder?

Det er forskelligt, hvornår mælketænderne bryder frem. Nogle får tænder, når de ikke er mere end få måneder, imens andre får det i en senere alder. Dog oplever de fleste, at tænderne i undermunden kommer, når barnet er mellem 6 og 8 måneder.

Din baby får sine første tænder i 6-8 måneders-alderen.
Din baby får sine første tænder i 6-8 måneders-alderen.

Hvorfor får baby mælketænder?

Når baby får sine første tænder, er det ikke permanent. Tænderne falder ud igen senere i barndommen. De første tænder, baby får, kaldes for mælketænderne. Når barnet får mælketænder, skyldes det, at barnets kæbe ikke er fuldt udvokset endnu. Derfor er der behov for en midlertidig løsning, der skal holde pladsen, til de permanente tænder kommer.

Læs også:  Gaveinspiration: 8 idéer til bryllupsgaver, der vil gøre indtryk på brudeparret

De første mælketænder bruges ikke til at tygge med. I stedet bruger baby tænderne til blot at bide i mad og andre genstande. Det er først, når barnets første kindtænder kommer, at evnen til at tygge mad med tænderne opstår. Typisk sker dette, når barnet er to år. Indtil da bruger baby gummerne til at mose maden.


1 comment
  1. Dette er ny viden for mig”De første mælketænder bruges ikke til at tygge med” der er da lidt sjovt at vide, tak for en god artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like