Træk dagens tarotkort: Bliv inspireret til dagen med tarotkort

Tarotkort er blevet brugt i flere hundrede år til at spå om fremtiden. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan tarotkort er opstået, samt hvordan de fungerer.

Mange mennesker bruger tarotkort som en vejledning til, hvordan dagen kommer til at forløbe. Der er intet videnskabeligt belæg for, at tarotkort virker, og de kan på den måde sidestilles med horoskoper.

Uanset, om du tror på det eller ej, kan tarotkort være en sjov måde at se, hvordan dagen kommer til at udfolde sig. Du kan trække tarotkort her, hvis du ønsker at prøve kræfter med det selv.

Hvorfor bruge tarotkort?

Tarotkort bør ses som en form for vejledning eller inspiration til dagen. Du kan både trække kortet om morgenen, før du tager hul på dagen, eller du kan gøre det om aftenen for at skabe klarhed over dagens forløb og udfald.

Hvis der er noget, du gerne vil have klarhed omkring, kan det være en god idé at tænke på det, før du trækker kortet. På den måde vil koret fungere i relation til det, du ønsker svar på, hvorfor du vil få større gavn af det.

Hvad er tarotkort?

Et tarotkort er et kort med et billede på. Det blev oprindeligt brugt som spillekort, men er senere blevet flittigt anvendt til at spå om fremtiden – og den dag i dag bruges de stadig til disse formål. Det er værd at nævne, at der ikke er noget videnskabeligt belæg for, om de virker eller ej.

Alligevel kan de være praktiske, når du ønsker at opnå psykologisk indsigt eller på anden måde at udvikle dig selv. Tarotkort fungerer i princippet på samme måde som horoskoper, men fremgangsmåden er blot anderledes.

Selve ordet tarot betyder trumf på fransk. Et tarotkort er altså et trumfkort. Det skyldes, at kortene før i tiden blev brugt til spillekort, hvor tarotkortet var et trumfkort. Der er i alt 78 forskellige tarotkort i et standardsæt, og de er delt op i tre hovedgrupper:

  • Den store Arkana
  • Den lille Arkana
  • Hofkort
Læs også:  6 bud på aktiviteter til polterabenden

Hvordan er tarotkort opstået?

Tarotkortene er et levn fra fortiden, som der er blevet videreudviklet på i århundrede. Kortene menes at have sin oprindelse i 1400-tallet, hvor de dog fandtes i en anderledes udgave. Her var eksempelvis Tårnet og Djævelen endnu ikke udviklet, da de først kom til i 1500-tallet.

Det er samtidig i 1500-tallet, at de kort, som vi kender til i dag, blev udviklet. De ældste tarotkort kan dateres tilbage til 1400-tallet, og de blev udviklet til Visconti-familien, som var en indflydelsesrig og magtfuld i Italien på daværende tidspunkt.

Efter sigende skulle de være brugt som underholdning, men de er med tiden blevet tillagt en anden betydning, så de stadig den dag i dag bliver brugt til at spå om fremtiden. Det er, hvad man ved – men flere mener, at kortene faktisk kan dateres længere tilbage.

Mange mener, at tarotkortene er ældre endnu – at de sågar er et religiøst levn fra fortiden, som blev skabt af halvguder. Dette må dog antages som værende sagn, hvorfor du må nøjes med ovenstående historie, som er baseret på faktuelle oplysninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere