3 årsager til at bruge ansigtssolcreme

Vinteren er ved at være ovre og solen begynder så småt at titte mere og mere frem. Foråret er i luften og sommeren nærmer sig endelig! I takt med at solens stråler langsomt bliver stærkere, får vi også mere brug for at beskytte os imod den og vi må igen starte med solcremen.

Mange bruger den samme solcreme til hele kroppen, men faktisk er det bedre at bruge en solcreme, som er designet specielt til ansigtet. En solcreme ansigt er først og fremmest vigtigt, fordi vores ansigtshud er mere sårbar end huden på resten af kroppen, så når solen er står højt på himlen, er vores ansigter ekstra modtagelige for solens stråler. 

Hvad sker der, hvis ikke du bruger ansigtssolcreme? 

Selvom solen varmer dejligt og du kan blive lækker brun af at slikke solens stråler, har den desværre også sideeffekter, som er mere negative. Foruden hudkræft, som er djævlens værk, bidrager solen også til mange mindre – dog stadig kedelige konsekvenser. 

1) Du bliver hurtigt solskoldet i ansigtet

Det er vigtigt at vide, at dit ansigt hurtigere bliver solskoldet end resten af kroppen, og at en almindelig solcreme simpelthen ikke beskytter ansigtet tilstrækkeligt. 

Vi lægger alle mærke til, når personen overfor os har fået sol, og vi har ofte hørt kommentaren: “Du har røde kinder – du må have fået sol i dag!” Faktisk er disse røde kinder blot starten på en solskoldning, fordi vedkommende ikke har beskyttet sig med ansigtssolcreme, men måske blot har benyttet den almindelige solcreme til ansigtet også. 

2) Du får hurtigere rynker 

Selvom vi alle må erkende, at rynker er en del af livet, kan du oftest formå at sænke processen ved at bruge ansigtssolcreme. Overdreven eksponering fremmer nemlig hudens aldringsprocess, idet solens stråler har stor effekt på vores huds elasticitet. 

3) Du kan få pigmentpletter 

Når vi ikke bruger ansigtssolcreme, bliver ansigtshuden som sagt meget medtaget. Huden bliver ikke blot rød, irriteret og solbrændt ved for meget sollys. Mange oplever også, at de får pigmentpletter. Sådanne pletter kender du måske også under navnene: Gammelmandspletter, leverpletter eller pigmentfejl. Hvis du gerne vil undgå disse brune pletter, bør du skrue op for brugen af ansigtssolcreme. 

Læs også:  Ankelstrømper er tilbage

Disse pigmentpletter opstår, når hudens melaninproduktion går galt, hvilket sker når huden er blevet eksponeret for solens stråler uden beskytning. Huden skaber melanin, som naturlig beskyttelse. Dog kan melaninproduktionen ikke følge med, hvis huden ofte får sol og ikke får hjælp til beskyttelse fra ansigtssolcreme. 

Hvis du ikke har lyst til at blive indenfor, hver gang solen står højt på himlen, er der mange måder, hvorpå du kan beskytte din hud mod solen. Du kan både bruge solhat, paraply og sjaler, men der er ingen tvivl om, at ansigtssolcreme er et yderst vigtigt redskab i kampen mod solens stråler! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like