Skønhed: 3 nemme tips til, hvordan du lægger øjenskygge

3 tips til, hvordan du lægger øjenskygge. Nemt og effektiv.

De fleste kvinder kan godt lide, at pynte sig selv, og her er øjenskygge ideelt. Det behøver ikke kun at være til fest, du anvender øjenskygge. En let og neutral øjenskygge til hverdagsbrug kan være perfekt til at definere dine smukke øjne. Og det behøver ikke at være svært, selvom det kan virke kompliceret at lægge det jævnt og ensartet.

Vi har samlet et bare tips, til hvordan det bliver lettere for dig at lægge den perfekte øjenskygge. Til hverdag og fest.

Den guide, du læser her, gælder al slags øjenskygge, så det er op til dig at vælge farve og lege med det.

1.  Anvend primer og undgå så vidt muligt at øjenskyggen drysser

Det er en god ide, at anvende en primer, inden du lægger øjenskygger, så holder den længere. Selv de fine og dyre øjenskyggers holdbarhed er begrænset. Ved at anvende en primer sikrer du, at øjenskyggen ikke sætter sig i linjer i øjenlåget, og så falmer den heller ikke. 

Det kan virke svært helt at undgå, at øjenskyggen ikke drysser ned under øjet, når du lægger den på øjenlåget. Du kan passende bruge en vatrondel eller lignende ved at holde den under øjet, mens du så forsigtigt som muligt påfører øjenskyggen. Ellers er det en god ide, at du efterfølgende lægger foundation eller lignende under øjnene og på kinderne.

Læs også:  Guide: Dette‌ ‌kan‌ ‌Botox‌ ‌hjælpe‌ ‌dig‌ ‌med‌ ‌

Hvilke farver og nuancer passer til dig?

Er du i tvivl om, hvilke farver og nuancer der passer til dig og din hudtone? Her er et lille tip, at blande dem på din hånd indtil du finder den perfekte farve.

Anvender du en hudfarvet primer vil du opleve, at øjenskyggens farve bliver dybere.

2. Læg en let skygge

Et øje er formet som en mandel. Tænk over det, når du lægger din øjenskygge, så får du lettere ved at lægge den.

 1. Start med at lægge en neutral og lys øjenskygge, der matcher din huds tone. Læg den på hele dit øjenlåg, hvor globelinjen er din kant.
 2. Globelinjen er betegnelsen for den linje, der er rundt om øjeæblets runding. Når den er lagt, lægger du en øjenskygge i den farve, du ønsker, fra den inderste øjenkrog og ud til den yderst.
 3. Herefter op til globelinjen, så det kommer til at ligne en mandel i formen.

Denne teknik er ganske enkel og indeholder ikke mange redskaber. Du kan nøjes med en bred og blød pensel samt en enkelt skygge i en mørkere tone. Og så er den god til hverdagsbrug, da den naturligt falder ind i øjnenes form og skygger.

Må det godt være lidt ekstra?

Ønsker du lidt ekstra liv om øjnene, kan du med lethed fortsat bruge den mandelformede-skygge-metode. Denne metode er både god til hverdag og fest. Det er helt op til dig, hvad du føler dig tilpas med.

 1. Du følger samme procedure som før og starter med en let og neutral øjenskygge, som du påfører hele øjenlåget og op til globelinjen.
 2. Herefter lægger du en mørkere nuance i den yderste øjenkrog og op til globelinjen i en slags liggende V-form. Her kan du passende give øjet lidt mere kant, ved at lægge skyggen langs globelinjen –  det bliver virkelig flot.
Læs også:  Træt af sved? Sådan kommer du den til livs

3. Den mere intense øjenskygge

Kan du godt lide et mere intensivt look, kan du med fordel lægge din makeup, så der er mere dybde i dine øjne. For at opnå dette, skal du anvende en mørk øjenskygge.

 1. Det første, du skal gøre, er at bruge en lys og neutral øjenskygge til at dække hele dit øjenlåg. Skab en ensartethed, der gør det muligt at skabe kontrast med den mørke øjenskygge. Vælg en farve, der matcher din hudtone.
 2. Læg herefter et mørkere lag øjenskygge ovenpå – gerne fra yderste til inderste øjenkrog samt i globelinjen.

Leg endelig med farverne og de mørke nuancer.

Ekstra tip til dig der ønsker en dæmpet øjen-makeup!

 1. Vil du hellere have et mere dæmpet look, eller er du ikke vant til at bruge øjenskygge, så kan du med fordel anvende nedenstående fremgangsmåde.
 2. Læg en neutral øjenskygge med en blød pensel. Det er vigtigt, at den passer til din hudtone. Påfør den på hele dit øjenlåg, og sørg for, at den når helt op til globelinjen.
 3. Når du har gjort det, skal du lægge en sort skygge langs dine vipper. Her er det vigtigt, at du bruger en lille, skrå pensel, så du sikrer en jævn skygge.
 4. For at undgå en hård overgang mellem øjenlåg og kanten på dine vipper, kan du udligne kanten ved at børste let og forsigtigt, så tonen fader en smule – en fin og super simpel øjen-makeup.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like