Bliv iværksætter: 5 tips til dig, der ønsker at springe ud i livet som kvindelig iværksætter

Bliv iværksætter og få succes med din forretning
Bliv iværksætter og få succes med din forretning
Mange drømmer om at blive iværksætter og selv kunne strukturere sin hverdag. Det kræver drive, passion og talent at udvikle en god forretning, men de fleste kan gøre det, hvis de knokler. I denne artikel får du 5 gode råd, der ruster dig til at blive iværksætter.

Drømmer du om at blive iværksætter, så du selv kan bestemme, hvordan rammerne for dit liv skal være? I Danmark vælger mange hvert år at blive iværksætter, men det kræver naturligvis, at du forbereder dig grundigt.

I denne artikel får du en lang række gode råd til, hvordan du klarer dig, når du vælger at blive iværksætter. Det er nemlig ikke altid en dans på roser – særligt ikke i starten, hvor det, udover den gode idé, kræver et enormt drive, før du lykkes.

Hvorfor blive iværksætter?

Iværksætteri har aldrig være mere oppe i tiden end lige nu. Dét, selv at kunne vælge sine arbejdstider, ikke at skulle møde op på kontoret for at varetage chefens interesser, og en lang række andre forhold, gør, at livet som iværksætter er fristende for mange.

Samtidig har vi i Danmark en lang række muligheder, der gør, at vi ikke behøver at gå fra hus og hjem for at forfølge drømmen. Internettet har samtidig gjort det muligt at etablere en forretning direkte fra hjemmet, hvilket gør det langt nemmere at springe ud i livet som iværksætter.

Hvis du synes, det lyder fristende, er det bare at komme i gang – det kan dog betale sig at forberede dig grundigt, før du siger dit nuværende job op. I denne artikel får du en lang række gode råd til, hvordan du bliver iværksætter

#1: Forretningsidéen er en forudsætning for at blive iværksætter

Hvis du har en god forretningsidé, får du lettere ved at blive iværksætter. Du kan ikke bare opsige dit job og regne med, at kunderne kommer væltende. Du skal i stedet gøre dig nogle tanker om, hvad der skal til for at blive iværksætter – og det kræver langt hen ad vejen, at du har en god forretningsidé.

Læs også:  3 ting du kan lave derhjemme på en lørdag aften

Det lyder måske som om, du er nødt til at opfinde den dybe tallerken. Det behøver du dog ikke, da det i langt hen ad vejen blot handler om, at du skal gøre dig nogle tanker om, hvordan du vil tjene penge på dine evner.

Vil du starte som selvstændig konsulent, eller vil du opfinde et revultionerende produkt, der disrupter markedet? Der forskel på forretningsidéer, men ikke desto mindre er en realistisk og velovervejet forretningsidé dét, der danner grundlag for en god og bæredygtig forretning.

#2: Bliv iværksætter ved at netværke

Det er essentielt, at du har et godt netværk, hvis du vil have succes som iværksætter. Hvis du ikke har et netværk på nuværende tidspunkt, er der god mulighed for at melde dig ind i et erhvervs- eller iværksætternetværk, hvor du kan møde ligesindede.

Du kan eksempelvis melde dig ind i et iværksætternetværk for kvindelige iværksættere. Her har du mulighed for at finde alt fra kunder til sparringspartnere, men det vigtigste er, at du selv bidrager aktivt til fællesskabet ved at skabe værdi.

Når du melder dig ind i et iværksætternetværk på Facebook, får du mulighed for at stille spørgsmål, der gør det lettere at navigere i livet som iværksætter. Der er mange muligheder, men det vigtigste er, at du er aktiv og også bidrager ved at hjælpe andre.

#3: Din hjemmeside er essentiel for at blive iværksætter

Hvis du vil have succes som iværksætter, er det i mange tilfælde vigtigt, at du har en hjemmeside, der kan fungere som en essentiel del af din salgsstrategi. Det er ikke altid nødvendigt, men i mange tilfælde er det essentielt.

Læs også:  Utroskab: Sådan beslutter du, om I skal blive sammen - og sådan kommer I videre

Når du har en god hjemmeside, har du mulighed for at introducere dig for potentielle kunder, ligesom du kan bruge din hjemmeside til at skaffe nye kundeemner. Det gælder om at have en professionel hjemmeside, som ikke bare er et visitkort, men som langt hen ad vejen kan hjælpe dig med at få henvendelser fra kunder.

I starten har du naturligvis ikke det store budget, hvorfor du ikke behøver at bruge alt for mange penge på din hjemmeside, men på sigt vil det være en god idé at udarbejde eller få udarbejdet en konverteringsoptimeret hjemmeside samt gøre noget ud af at få den til at rangere godt i Google.

#4: Bliv iværksætter ved at søge rådgivning

Nøglen til at få succes med at blive viværksætter er langt hen ad vejen, at du ikke er bange for at spørge om hjælp. Hvis der er noget, du ikke ved, bør du søge hjælp hos en person, der ved det.

I mange tilfælde kan det være en god idé at fine en mentor, der kan hjælpe dig med at navigere i livet som iværksætter. Hvis du famler i blinde, er sandsynligheden for, at du kommer til at træffe forkerte beslutninger, stor. Det betyder, at du får sværere ved at blive iværksætter.

Du kan også melde dig ind i forskellige netværk, hvor du kan få hjælp til at blive iværksætter. Der findes mange forskellige netværk, og det er en god idé at starte på Facebook, hvor du kan finde forskellige grupper med ligesindede, der enten er eller drømmer om at blive iværksættere.

#5: Hav fokus på omsætning fra første dag

Rigtig mange har en romantiseret idé omkring dét at blive iværksætter – at det ene og alene handler om at lave det, man holder af. Sådan forholder virkeligheden sig dog ikke, da det langt hen ad vejen handler om at skabe en indtægtskilde, så du kan holde dig kørende. Samtidig er det en god idé at følge nogle konkrete sparetips, så du bruger så få penge som muligt i hverdagen.

Læs også:  Gave til konfirmand: 5 kreative idéer til konfirmationsgaver til hende

Derfor bliver du også nødt til at ofre dig. I starten handler det mere om at skabe en omsætning, der generer overskud så hurtigt som muligt – også selvom det betyder, at du måske ikke kommer til at arbejde på fuld tid med det, der interesserer dig.

Når du har fokus på at tjene penge, begynder dit mindset lige så stille at ændre sig, så du får nemmere ved at omlægge din forretning til de områder, du rent faktisk interesserer dig for, samtidig med at du tjener penge på det.

Det er derfor vigtigt, at du fokuserer på penge – hvis der er en opgave, der giver penge på kontoen, bør du tage den i de fleste tilfælde. Det gør sig i særdeleshed gældend i opstartsfasen, hvor det er nødvendigt, at du tjener nok penge til at kunne forsørge dig selv og din familie.

På sigt får du et større indblik i de områder, hvor du kan tjene penge. Det giver dig mulighed for at lancere produkter og ydelser, som giver penge i kassen, men som samtidig interesserer dig. Når du er kommert ud af kravlegården og har fået bygget dig en bæredygtig forretning, bliver det langt sjovere at være iværksætter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere