Stofbleer: Hvorfor vælge vaskbare stofbleer?

Stofbleer er et sundere, billigere og mere miljøvenligt alternativ til engangsbleer. De indeholder mindre kemi, og det er en langt billigere løsning. Læs her, hvorfor du bør overveje stofbleer frem for engangsbleer.

En stofble er en praktisk løsning, selvom det måske ikke lyder så hygiejnisk. Det er da heller ikke alt, der er fryd og gammen, når du vælger vaskbare stofbleer – du skal vaske lidt oftere, men til gengæld er det billigere, og så er stofbleer miljøvenlige.

Hvis du drømmer om at komme i gang med at afprøve stofbleer, så er det forståeligt. Du sparer penge, og samtidig gør du oget godt for miljøet. Når du har småbørn, vasker du alligevel ofte, hvorfor du lige så godt kan sætte en vask mere over.

Stofbleer er bedre for miljøet

En af de bedste ting ved stofbleer er, at de kan købes i økologiske og bæredygtige materialer. De materialer, der oftest benyttes til at lave stofbleer, er økologisk bomuld, bambus og hamp, men du kan også få stofbleer i polyesterfleece.

Økologiske stofbleer afgiver ingen kemi, og de kan genbruges eller sælges videre, når de ikke længere skal bruges. Samtidig betyder det, at de er biologisk nedbrydelige, hvorfor du i princippet kan lægge dem i kompostbunken, når du er færdige med dem.

Økologiske stofbleer er derfor et fremragende alternativ til engangsbleer, somresulterer i cirka 1,5 tons affalg pr. barn. Det er samtidig svært nedbrydeligt, da der er mange forskellige stoffer, som er tilsat i bleen.

Når du bruger stofbleer, har du omkring 40-50 bleer pr. barn, da de kan genbruges. Det er en langt mere miljøvenlig løsning, og så er det også en løsning, der ikke gør helt lige så ondt på pengepungen, selvom du skal vaske lit oftere.

Stofbleer er sundere for dit barn

En engangsble indeholer en lang række forskellige kemiske stoffer, som kan virke irriterende på den sarte babyhud. Den opsuger desuden ikke udelukkende tis og afføring, men også hudens naturlige fugt.

Læs også:  Genfind kærligheden: Sådan kan parterapi forbedre jeres forhold

Herudover er der tilsat blegemiddel, farvestoffer og i visse tilfælde også parfume, som heller ikke lige frem gør underværker for barnetss hud. En engangsble er lavet af plast, og det indeholder i mange tilfælde velcroen PVC, som er et hormonforstyrrende stof.

Det er altså langt sundere at vælge en stofble fremfor en engangsble, da de ikke indeholder lige så mange – hvis overhovedet nogle – giftige stoffer. Selvom der er lidt mere arbejde i stofbleer, vil det alligevel være rart, at du med god samvittighed kan give dit barn ble på.

Stofbleer er langt billigere end engangsbleer

En engangsble er langt dyrere, end hvis du vælger stofbleer. I løbet af en bleperiode, som i de fleste tilfælde varer omkring 3 år, vil et barn bruge mellem 6.500-7.000 leer, der i gennemsnit koster 1,75 kr.

Det betyder, at du skal betale mellem 11.000-12.000 kr. pr. barn, hvilket gør bleer til en dyr post – særligt, når man tager alle de andre ting, der også skal købes, i betragtning. Du kan derfor spare mange penge, hvis du vælger stofbleen, som er et billigere og mere miljøvenligt alternativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like