Botox-behandling: 3 overvejelser, du skal gøre dig

De kosmetiske behandlinger har for alvor fået fremgang i Danmark, og det er der god grund til. Med en kosmetisk behandling har du mulighed for at få lavet mindre korrektioner i ansigtet, uden du skal under kniven – og det gør det langt mindre ubehageligt. Herunder kan du læse en række overvejelser, du bør gøre dig, før du får lavet eksempelvis en botoxbehandling.

Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene, før du får lavet en kosmetisk behandling. I mange tilfælde vil der være konsekvenser ved behandlingen, omend de ofte befinder sig i den mindre alvorlige del af skalaen.

Alligevel bør du grundigt overveje, om det rent faktisk er noget for dig, før du bestiller tid til eksempelvis en botoxbehandling. Herunder kan du læse mere om de forskellige ting, der er gode at vide, før du bestiller tid.

#1: Hvordan virker botox?

Før du får en botoxbehandling, er det væsentligt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan det virker. Botox er en toxin, som er udvundet af særlige bakterier. De fungerer ved, at signalet mellem nerve og muskel hindres, og det modvirker muskelsammentrækninger.

Sammentrækninger bliver med tiden værre, og de viser sig som rynker – og det er her botox kommer ind i billedet. Botox modvirker rynkerne, så din hud kommer til at fremstå glattere, ligesom da huden var yngre.

Derfor anvendes botox også til at reducere spastiske lammelser, skelen med øjnene eller spændingshovedpine. Når du får en botoxbehandling, slapper musklerne i det berørte område af, da signalet blokeres.

#2: Hvor lang tid virker botox?

Botox er ikke nogen behandling, der virker for evigt ligesom et permanent ansigtsløft: Derfor er der også en stor forskel på prisen fra et kirurgisk indgreb og en kosmetisk behandling som botox. Indgrebets størrelse og varighed er derfor mindre end ved et ansigtsløft.

Botox er ikke nogen permanent løsning, og det vil typisk holde op med at virke efter omkring seks måneder. Når du får din første behandling, vil botoxen typisk virke i omkring fire måneder. Det betyder, at du jævnligt skal have en behandling.

Læs også:  Sexlegetøj for begyndere: Sådan vælger du den rigtige dildo

#3: Hvilke bivirkninger er der ved botox?

Selvom botox er en populære behandlingsform, der modvirker rynker, er det ikke alle, der bør få en botoxbehandling. Hvis du er gravid eller ammer, bør du eksempelvis undgå en behandling. Det samme gør sig gældende, hvis du har en nerve- eller muskelsygdom.

Hvis du anvender blodfortyndende medicin eller dagligt indtager fiskeolie, er det nødvendigt, at du stopper med dette, inden du bliver behandlet. Du skal stoppe med indtaget omkring otte dage, før du skal have en botoxbehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere