Fedtfrysning: Alt, du bør vide, før du bestiller tid
Fedtfrysning: Hvis du drømmer om at blive slank i en fart, kan en fedtfrysning være den helt rigtige løsning. Som det er tilfældet med alle andre kosmetiske behandlinger, er det dog vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene, før du beslutter dig for at gøre det.
Herunder får du derfor en guide til, hvordan operationen foregår, om det er farligt, samt hvilke resultater du kan regne med, og hvorvidt det gør ondt eller ej. Med andre ord bør du læse denne artikel, før du beslutter dig for, hvorvidt du skal have foretaget en fedtfrysning eller ej.
Hvad er en fedtfrysning?
En fedtfrysning er en behandling, der kan fjerne de overskydende fedtdepoter på kroppen, og som ikke kræver et kosmetisk indgreb. Der er altså langt færre bivirkninger ved at vælge en fedtfrysning frem for en operation.
Du kan eksempelvis sagtens tage på arbejde, dagen efter du har fået foretaget en fedtfrysning, hvorimod du er nødt til at blive hjemme for at hvile, så hævelse og smerter kan dæmpes, hvis du har fået foretaget en operation for at fjerne det overskydende fedt.
Hvordan virker fedtfrysning?
Helt konkret går fedtfrysningen ud på, at du får nedkølet eller -frosset de fedtdepoter på din krop, som er uønskede. Temperaturen ved en fedtfrysning ryger helt ned på -7 grader, hvorfor der er tale om, at det reelt set nedfryses.
Det, der sker, når fedtcellerne nedfryses, er, at de krystalliserer. På den måde bliver de slået ihjel, hvorefter det bliver udskilt fra kroppen efter noget tid. Det er altså en mere langsommelig proces, end hvis du vælger en egentlig operation, da du først kan se det endelige resultat efter et par uger eller måneder.
Det skyldes, at kroppen ikke er i stand til at nedbryde og udskille fedtceller på kort tid, hvorfor du er nødt til at væbne dig med tålmodighed. Du burde dog kunne se resultater allerede efter et par uger eller måneder.
Fedtfrysning er en forholdvist ny teknologi
Hvis du ikke har hørt om fedtfrysning før, er det måske fordi, det er en forholdsvist ny teknologi. Forskere ved Harvard University, der forskede i fedme, fandt i samarbejde med læger fra Massachusetts General Hospital frem til teknologien i 2005.
Det krævede dog nogle år med forskellige prøver, tests og mere forskning, før metoden endelig blev godkendt af de amerikanske myndigheder. Det skete i 2010, og siden dengang har teknologien hurtigt spredt sig til resten af verden. Faktisk udføres der i USA seks fedtfrysninger for hver fedtsugning, der bliver foretaget.
Du kan læse mere omkring teknologien hos Møller Poulsen, der er en skønhedsklinik beliggende i København. Klinikken er blandt de førende indenfor fedtfrysninger og permanent hårfjerning i København og resten af Danmark.
Sådan foregår fedtfrysning
Når du har besluttet dig for at få foretaget en fedtfrysning, foregår det på en klink som eksempelvis Møller Poulsen. Det første, der sker, er, at du kommer ind til en indledende konsultation hos behandleren.
Vedkommende vil undersøge det område, du ønsker at få behandlet, hvorefter du skal svare på forskellige spørgsmål, der vedrører din brug af medicin, allergier og lignende, som kan forårsage implikationer i forbindelse med fedtfrysningen.
Hvis du bliver godkendt til behandlingen, aftaler du sammen med din behandler, at der udarbejdes et forløb, så du opnår de resultater, der er bedst for dig, din krop og dine ønsker. Det kan være, der er behov for flere behandlinger, eller det kan være du kan nøjes med et par.
Det er forskelligt, om du skal sidde eller ligge ned under behandlingen, men du får ofte dit eget, private rum under selve behandlingen. Til behandlingen får du sat et mundstykke på det område, som skal fryses, hvorefter huden suges ind i mundstykket.
Nogle personer vil opleve, at det føles ubehageligt, når huden suges ind i mundstykket, men selve nedkølingen vil ofte ikke være særligt ubehagelig. Du kan læse en bog, kigge på din telefon, eller høre musik, imens kølepladerne nedfryser det uønskede fedt.
I de fleste tilfælde vil der blive taget billeder før og efter operationen, ligesom der bliver foretaget en opmåling af det område, der har fået fjernet fedt, så der er noget at sammenligne med, når du har været igennem alle dine behandlinger.
Er fedtfrysning farligt – og er der bivirkninger?
Fedtfrysning er ikke farligt, og der er kun ganske få bivirkninger, der kan risikerer at blive forårsaget af behandlingen. Samtidig behøver du ikke at tage dig nogle særlige forbehold, når du skal have foretaget en nedfrysning. Du skal ikke hjem for at hvile, og du kan sagtens gå på job efterfølgende.
Nogle oplever dog ømheder, prikken eller følelsesløshed i de områder, der bliver nedkølet. Det går typisk i sig selv igen efter nogle dage, hvorefter ubehaget forsvinder fuldstændigt.
Dog bør det siges, at det er en fornuftig idé at sørge for at leve sundt og drikke rigeligt med vand, så kroppen har de bedste forudsætninger for at udskille de nedbrudte fedtstoffer. Herudover bør du dyrke masser af motion, hvis du vil sikre dig, at der ikke opbygges nye fedtdepoter i din krop. Det vil sikre dig de bedste resultater,.