Planlægger I at få et barn? Her er en guide til en sund graviditet

Måske har i netop besluttet jer, at der aldrig er det perfekte tidspunkt alligevel, måske har i allerede prøvet længe. Uanset hvad, så går i jeres livs største eventyr i møde. At få et barn, ændrer ikke bare ens liv, med en ny hverdag, nye rutiner og muligvis langt mindre søvn, det ændrer også hele ens verdensopfattelse, fordi man lige der, når man modtager barnet, mærker en uendelig kærlighed, som man endnu ikke vidste man kunne føle.

Men før dette livsændrende øjeblik, er der en hel del ventetid og planlægning.

Der skal besluttes, om i ønsker at vide kønnet eller ej, og det kan man hurtigere end før finde ud af, ved at få en tidlig scanning. Skal barnet fødes hjemme eller på hospitalet, og skal der gøres brug af epidural eller ej. Hvad skal barnet hedde og skal det have sit eget børneværelse eller sove i forældrenes seng.

I denne guide viser vi dig trin for trin, de vigtigste ting, som du skal overveje og beslutte allerede inden barnet bliver født.

Forbered kroppen på graviditeten

Det vigtigste en kommende mor kan gøre for hendes fremtidige barn er, at forberede hendes krop og sind på graviditeten, både for at få en god graviditet og for at give barnet den bedste start på livet.

Det gør man allerbedst ved at spise sundt og varieret. Her er det vigtigt at spise særligt en masse grøntsager, så man sikrer dig de nødvendige vitaminer, mineraler, kostfibre samt overvejende mængde omega 3 fedtsyrer for en bede omega 3-6 balance, og proteiner. Sidstnævnte findes der masser af i grøntsager, for hvad lever koen ellers af?

Plantebaseret mad er sundt, men følg anbefalingerne

Flere og flere forskningsresultater viser, at plantebaseret mad er sundt, nærende, forebygger sygdomme og giver et længere liv. Dette gælder også for gravide, men hvis man lever fuldkommen uden animalske produkter, er der nogle anbefalinger, man bør følge. For det første skal barnet ammes eller der skal anvendes sojabaseret modermælkserstatning, indtil barnet fylder 2 år.

Det kan der være fordele ved, eftersom barnet har brug for en hel del fysisk kontakt med sine omsorgspersoner, men også fordi barnet gennem mælken får den næring, som der er brug for. Ligesom komælk er lavet til at nære kalve, er mælk lavet til at nære sin baby. I modermælk er der eksempelvis forskellige hormoner i, alt efter om du har født en dreng eller en pige.

Læs også:  Har du pigmentfejl? Bare rolig, de kan behandles

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Det anbefales af Sundhedsstyrelsen, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales det, at få tilstrækkelig med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Her skal det understreges, at det bedste kosttilskud ikke kommer fra mælk.

Grønne og grove grøntsager som broccoli, grønkål, bønner, forårsløs, bladselleri go porre er blandt de mest calciumride grøntsager. Men også krydderurter som persille, purløg og kørvel.

Folsyre et et vitamin, der ligeledes findes i kosten, men det nødvendigt at tage et tilskud for at få tilstrækkelig i forbindelse med graviditeten. Folsyre forebygger, at barnet fødes med typer af misdannelser af hjerne og rygmarv.

Man kan tage et tilskud af folsyre allerede 3 måneder inden graviditeten, altså kan man begynde allerede fra man prøver at blive gravid og så 3 måneder henne i graviditeten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere