Glemmer du også at smøre solcreme på disse steder?

Solcreme beskytter huden, hvis vi da husker at bruge den rigtigt. Se her, hvor du ikke må glemme at smøre kroppen ind.

Turen går til stranden eller måske skal du Sydpå? Du er god til at huske, at smøre kroppen ind ligesom de fleste danskere faktisk er. Men, der er alligevel steder vi ofte glemmer at få beskyttet.

1. Hvor lang tid kan man opholde dig i solen med solcreme på?

Om sommeren er dagene længere lyse og solens stråler skarpere. Vores kroppe vil gerne lagre en masse D-vitamin til vinteren og med den rigtige formular, kan du opnå dette helt uden at blive forbrændt. Om vinteren tømmes vores krops lager for D-vitamin, men det betyder ikke, at vi hæmningsløst kan slikke alt den sol, vi vil om sommeren eller ved en tur sydpå. Du og din hud har brug for solcreme, skygge, tøj og vand for at undgå at blive forbrændt. Du optager også D-vitamin i skyggen med tøj og solcreme på.

Når du så går ud i solen og varmen er det meget vigtigt, at du husker at bruge den rigtige mængde solcreme med den korrekte faktor – så kan solen nemlig bare komme an!

Som du nok ved, er det ikke nok kun at smøre solcreme på én gang dagligt. Din hud kan dog sagtens beskytte sig selv i kortere tid – alt afhængigt af hvor sart din hud er – ca. 5-30 minutter og herefter skal du så bruge solcreme.

Ved at anvende et lille simpelt regnestykke, kan du faktisk finde frem til, hvor ofte du bør smøre dig ind i solcreme på en varm og solrig dag. Du skal blot gange din huds egen beskyttelsestid med den faktor solcreme du anvender og så får du et svar på hvor lang tid du kan opholde dig i solen uden at få en solskoldning. Eksempelvis. 20 minutter *  faktor 30 = 600 minutter, altså 10 timer.

Læs også:  Hvordan opfører en forelsket mand sig? 4 tegn på, at han er lun på dig

Men husk, hvis du bader, selvom solcremen siger, den er ”water resistant”, at smøre på når du kommer op ad vandet igen.

2. Har du smurt nok solcreme på?

Hvor meget solcreme skal du smøre dig ind i? Eller hvor tykt et lag er egentligt nødvendigt? Det er her vigtigt, at du bruger nok – det er nemlig mængden at solcreme du smører på der fortæller noget om hvorvidt du kan regne med solcremens faktor. Et for tyndt lag gør nemlig, at solcremens faktor mindskes gevaldigt. En lille huskeregel er, at en håndfuld solcreme passer meget godt til en krop.

Husk endelig ikke at bruge for gammel solcreme. Det gælder faktisk alle cremer. Har du en rest liggende så gem den ikke til næste år. Brug den i stedet hellere som håndcreme eller lignende når efteråret viser sig.

3. Har du husket de små områder?

De store områder såsom arme, ben, ryg og mave husker du helt sikkert, men hvad med områder så som din skilning i håret, øreflipper eller hage?

Hovedbunden er din øverste del af kroppen, og er derfor mere udsat for stærke solstråler. Oveni er den endda meget følsom, når det kommer til solens stråler. Det kan godt virke lidt træls, at skulle smøre hovedbunden med solcreme, da det let kommer til at ramme håret, men forsøg så vidt det kan lade sig at gøre. Ellers, kan du anvende en kasket eller anden form for solhat. Du kan også sætte dit hår op i en knold ovenpå hovedet, så det på den måde beskytter mod solen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like