Kosttilskud til kvinder: Hvilke bør du egentlig indtage?

Kosttilskud til kvinder
Kosttilskud til kvinder
Mangler din krop vitaminer og mineraler? Det kan være godt for kroppen at supplere med kosttilskud, men er du i tvivl om hvilke der er gode for dig, så følg vores guide her, og kom et skridt tættere på den sunde livsstil.

Annonce: Det kan være svært at finde ud af, hvilke kosttilskud du bør indtag. Det kan føles som en stor og vild jungle at finde rundt i – og med en god, sund og varieret kost, kan du også komme langt. Men, alligevel kan det være fornuftigt at supplere kosten, især i den fertile alder (cirka 20 – 50 år), hvor det er en god idé, at tage visse hensyn, med nogle ekstra vitaminer og mineraler.

Læs med her, hvis du er i tvivl om hvilke kosttilskud du bør indtage, så du kan helgardere dig – vi har nemlig samlet en række kosttilskud anbefalet af sundhedsstyrelsen, så du let kan danne dig et overblik.

Hvilke kosttilskud har du brug for?

Der findes et væld af kosttilskud på markedet, og det kan som sagt være virkelig svært at finde rundt i; nogle er spild af penge, hvorimod andre vil være din krops bedste ven. Du er  din helt egen og din krop ligeså, så det er vigtigt at du mærke efter – det er dig der bedst kan det! Nedenstående kommer vi lidt tættere på nogle af de mest almindelige og anvendte kosttilskud, så læs endelig med.

Omega3-fedtsyrer

Omega3-fedtsyre, også kendt som fiskeolie. Omega3 får du ved at spise fed fisk, men der skal en hel del fisk til – faktisk, så skal du ugentligt indtage omtrent tre måltider med fed fisk førend du er dækket ind. 

Gør du det, behøver du selvfølgeligt ikke supplere kosten med Omega3, men er det modsatte tilfældet vil vi anbefale at du indtager et dagligt tilskud fiskeoliepiller, som indeholder Omgega3-fedtsyrene EPA og DHA. Omega3 indeholder antiinflammatoriske egenskaber, og bidrager til at fastholde din hjerne og dit hjertes normale funktioner.

Læs også:  Hår-guide: 7 genveje til sundt og stærkt hår

D-vitamin

D-vitamin får vi fra solen, og når vi bor i Norden, så er det ikke altid sådan, at solen omfavner ens krop med D-vitamin-holdige stråler. Der er rigtig mange danskere – flere undersøgelser viser, at det er cirka 500.000 danskere – der er i underskud af D-vitamin. 

Det  anbefales at indtage 10 µg D-vitamin i vinterhalvåret, fra oktober til april. Har du mangel på D-vitamin kan det komme til udtryk og føles som sløvhed og træthed. D-vitamin er ganske vigtigt, da det opretholder et sundt og stærkt immunforsvar, dine knogle- og muskelfunktioner. 

Du kan læse mere om D-vitaminer på Kosttilskudguiden.dk.

Jern

Jern eller mangel på samme kan give udslag i træthed og energimangel. Undersøgelser viser at over 50 % af danske kvinder i sin fertile alder ikke får tilstrækkeligt med jern. 

Det anbefales at tage et tilskud jern på 15 mg dagligt, da jern bidrager til dit immunforsvar og et normalt energistofskifte. Når en kvinde menstruere taber hun blod og dermed jern – det er oftest ubetydeligt, men bløder du kraftigt bør du helt sikkert indtage et ekstra tilskud jern.

Calcium

Calcium er essentielt i opretholdelsen af sunde, stærke knogler og muskler. Calcium er at finde i almindelige produkter, såsom mælk og yoghurt, men undersøgelser peger på, at en hel del danske kvinder ikke indtager nok, hvorfor de har stort underskud af calcium. 

Calcium er som sagt vigtigt i forhold til opretholdelsen af stærke, sunde knogler og muskler, men calcium virker også på ødelagte, flossede negle. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like