Morkrop: Har dine bryster forandret sig efter graviditet og amning?

En kvindekrop er både mystisk, smuk og helt utrolig fascinerende. Bare tanken om, at den kan “producere” et helt menneskeliv inde i sig, kan man får gåsehud af.

Men der er desværre en bagside af medaljen; nemlig mor-kroppen.

De seneste år har det været mere fokus på, at mor-kroppen sagtens kan være smuk, selvom den har strækmærker, løs hud og måske et par kilo for meget på hofterne og maven.

Dette øgede fokus gennem både sociale medier og flere kendte, der viser deres kroppe efter de har født, er virkelig godt for alle de kvinder, som ikke længere føler, at de er tiltrækkende eller sexede. Det er nemlig noget pjat!

Men det kan være rigtig svært, at bilde sig selv ind, at man er flot, hvis man grundlæggende har negative og destruktive tanker om sit udseende, der måske allerede var der inden man blev gravid og fik børn.

Mange kvinder er særligt kede af, at de ikke har de bryster, som de havde engang.

Efter graviditet kan brysterne godt begynde at hænge. Dette skyldes for det første at brysterne har vokset sig store under graviditet og vævet bliver mælkeproducerende. Når brysterne da ikke bliver brugt til amning længere, så trækker de sig sammen. Huden bliver slappere, fordi det har været udvidet i en periode, men det kan ikke trække sig sammen til det, der var før.

Der er faktisk ikke noget, at gøre ved det. Man kan træne sine brystmuskler, der vil løfte brystet en smule, men slet ikke nok til, at det kan blive som før.

Læs også:  Hudpleje: Gode råd til dig og din hud

Der er også flere kvinder, er oplever at brystet skrumper ind efter amning, så det går hen og bliver mindre end det var, inden man bliver gravid.

Det eneste, man kan gøre, hvis man vil have et bryst som da man var ung, er at få enten et brystløft, en brystforstørrende operation eller begge dele.

Læs mere om brystforstørrende operation her

Men før du bestiller en konsultation hos den første og bedste kirurg, er et godt råd, at vente lidt og se i den første tid efter man er færdig med at amme, da det ofte retter sig til.

Man bør ikke kaste sig ud i en operation, før der er gået minimum tre måneder, efter man er stoppet med at amme – og allerhelst op til et helt år.

Hvis du overvejer at få flere børn, er det vigtigt, at du fortæller dette til kirurgen, før du får foretaget en brystforstørrende operation, da dette godt kan påvirke din evne til at amme, især hvis du bliver opereret gennem brystvorten.

Men størstedelen kan dog god amme efter en brystforstørrelse.

Hvis du får foretaget et brystløft efter amning kan du som udgangspunkt godt amme efterfølgende. Ved et brystløft får du kun løftet brystet, og under operationen bliver der ikke rørt ved dit kirtelvæv. Således vil behandlingen ikke have nogen indvirkning på din evne til at amme.

Derfor behøver man altså ikke at vente med at få hverken en BFO eller et brystløft til efter man har fået børn, man bør dog ikke få foretaget en brystforstørrende operation gennem brystvorten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere