Mundhygiejne: 5 gode råd til et sundt tandsæt

I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du holder en sund mundhygiejne. Den henvender sig til dig, der ønsker at spare penge på tandlægeregningen, fordi du har styr på tandsættet.

Det er vigtigt, at du børster tænderne grundigt både morgen og aften. I visse tilfælde kan det også være en god idé at børste tænder midt på dagen. For mange mennesker er det en naturlig del af morgen- og aftenrutinen.

Formålet med tandbørstningen er at fjerne madrester og sikre en god mundhygiejne. På den måde undgår du huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Du bør samtidig huske at besøge tandlægen regelmæssigt, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

Du kan læse mere om tandlægebehandlinger hos www.tandlaege-vanlose.dk. I denne artikel får du 5 gode råd til, hvordan du opretholder en god mundhygiejne, der sikrer dig et sundt og pænt tandsæt – og samtidig sparer dig for penge på dine tandlægebesøg.

5 gode råd til bedre mundhygiejne

Råd #1: Det første, du skal være opmærksom på, hvis du vil holde en god mundhygiejne er, at du skal børste tænderne grundigt med jævne mellemrum. Du skal som minimum børste dem om morgenen og om aftenen, inden du går i seng. Sørg også for, at du går til tandlægen regelmæssigt.

Råd #2: Sørg for at drikke rigeligt med væske i løbet af dagen, så du ikke er tør i munden. Hvis du døjer med mundtørhed, kan du købe kunstigt spyt på apoteket, som kan fugte munden. Det lyder måske ikke så lækkert, men mundtørhed kan være svært at slippe af mod, og derfor kan det være en god idé at tage drastiske midler i brug.

Råd #3: Hvis du anvender inhalationsmedicin, kan det påvirke slimhinderne i din mund. Binyrebarkhormon kan eksempelvis give anledning til mundsvamp, og her det særligt vigtigt, at du skyller munden og børster tænder, når du har taget din medicin.

Læs også:  Hår-guide: 7 genveje til sundt og stærkt hår

Råd #4: Hvis dine læber er sarte og tørre, skal du pleje dem. Det kan du gøre med en læbebalsam, -pomade, vaseline eller med en fed fugtighedscreme. Det påvirker ikke direkte mundhygiejnen, men det kan være generende, hvorfor du bør prioritere det.

Råd #5: Du bør ikke børste tænder, efter du har drukket sodavand eller juice. Når der er syre på dine tænder, som der kommer, når du drikker sodavand eller juice, bør du i stedet skylle munden grundigt med vand. Efter noget tid kan du børste tænder, men det har ikke en god effekt på dine tænder, hvis du gør det, så snart du har drukket en syreholdig drik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like