Parforhold: 5 ting ved mænd, der kan få os til at brænde sammen

Dit parforhold er ikke altid lutter glade dage. Af og til vil du føle dig misforstået og overhørt. Her 5 ting ved mænd, der irriterer os – og måden, de løses på.

Et parforhold rummer mange aspekter, og når det til tider føles svært og hårdt at være i, kan vi hurtigt fare op i det røde felt. Det kan der være mange årsager til, og herunder har vi samlet 5 ting ved mænd, der kan få os til at brænde sammen.

Tit og ofte kan vi i et parforhold misforstå hinanden, helt tale forbi hinanden og i det hele taget bare være udfordret i forhold til kommunikation. Du kan ofte få en følelse af, at du slet ikke bliver hørt og set – og dermed ikke forstået.

Husk dog på, at I er to mennesker, der taler hvert sit sprog, og hvad egentlig du bliver irriteret over? Måske peger fingeren også lidt på dig selv.

#1: Bliver han pludselig tavs?

Du har måske oplevet, at din partner har været stille i en periode, efter du har råbt lidt ad ham, fordi du har været lettere irriteret over noget. Du føler, at han udsætter dig for tortur ved ikke at tale til dig – men du forstår ham egentlig godt. Måske gik du lidt over stregen og var lidt for streng i dine udtalelser.

I stedet for at blive mere irriteret, kan du prøve stille og roligt at forklare ham, at du opfatter hans tavshed som værende fej og lettere provokerende – og at I altså ikke kommer videre uden en eller anden form for dialog. Han bliver nødt til at tage ansvar, så I kan tale sammen og dermed får lagt det bag jer.

#2: Der bliver talt ned til dig

I diskuterer, og du oplever, at han ikke tager dig alvorligt. Fortæller han dig ting, du godt ved, og er det på en nedladende måde? Måske har du endda følt, at han har nedgjort dig foran andre.

Læs også:  Få ideer til den perfekte kæreste gave

Fænomenet kaldes for mansplaining og betyder, at din mand har et stort behov for at føle sig ovenpå og dermed klogere og mere interessant. Men for dig virker det ydmygende, at han taler til dig, som om I ikke er på lige fod.

Ofte stikker det dog dybere og bunder i usikkerhed eller ligefrem lavt selvværd. I bliver nødt til at få talt om, hvad du føler, og hvad det gør ved dig – men også om hvad der ligger til grund for, at han mansplainer.

Sæt en grænse i forhold til dig selv, men vis ham samtidig omsorg, hvis det, der ligger til grund for hans nedladende kommentarer, skyldes usikkerhed. Sandsynligvis handler det slet ikke om dig, men mere om ham selv. Du kan eventuelt rose ham lidt her og der, for hvor klog og interessant han er, så hans selvværd styrkes.

#3: Trænger han til et høreapparat?

Du er kommet hjem efter en lang dag på arbejde og har bare brug for at fortælle om alt, det du har oplevet. Simpelthen alt. Vi kvinder kan være meget optaget af mange ting på én gang.

For en mand derimod kan det virke uoverskueligt og forvirrende, og han kan endda blive helt i tvivl om, hvad han skal stille op. Her bør du pege fingeren ind mod dig selv og måske lige slå bremsen i – taler du fuldstændig i nord og syd?

Giv ham en chance, og tal med ham om hvordan du kan få hans opmærksomhed – på den måde vil du højst sandsynligt opleve ham mere nærværende. Samtidig får du sporet ind på, hvordan du skal kommunikere til ham, så du rent faktisk føler, at han har lyst til at lytte.

Læs også:  Selvstændig freelancer: Få mere tid til børnene ved at arbejde hjemmefra

#4: Deltager han ikke i de praktiske opgaver?

Der er mange praktiske ting at ordne i hjemmet; rengøring, tøjvask, indkøb, madlavning og så videre. Men hvor blev han af, da I skulle til at lave mad eller vaske tøj? Sidder han nu igen på havetraktoren, eller er han ude og støvsuge bilen for tredje gang denne uge?

Du synes, han forsvinder, hver gang der er praktiske opgaver, I skal klare, og du føler, at han tænker, at det er dine opgaver. Hmm. Det er da træls! Her er det vigtigt at kommunikere og forventningsafstemme – simpelthen for at undgå en unødig konflikt.

Sæt jer sammen, og snak om hvordan, I synes, at arbejdsfordelingen skal være hjemme hos jer. Husk på, at det er vigtigt, du udviser tillid og stoler på ham, ved også at være villig til at give ham noget ansvar – også selvom han gør det anderledes, end hvad du ville have gjort.

#5: Bliver der sjældent taget initiativ?

Savner du, at din mand tager initiativ og overrasker dig med en lækker middag for 2 eller en lille getaway? Mange kvinder længes efter lige netop dette – en handlekraftig mand, der er initiativrig. En, der ikke frygter en afvisning eller udviser tøvende adfærd.

Som kvinde er du sikkert opdraget til at være selvstændig og handlende – i hverdagen planlægger og kontrollerer du sikkert stort set hele hjemmet og overlader sjældent noget til din mand.

Måske du slet ikke giver ham mulighed for at være handlekraftig og tage initiativ? Snak med ham om den dynamik, I har, i jeres forhold, og slip så noget af den kontrol, du har pådraget dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like