Gaming: PlayStation er også for kvinder

Det er en skrøne, at det kun er drenge og mænd, som spiller konsol. Der findes masser af spiltitler, der har en kvindelig karakter som hovedrolle – og som fremstår som en rollemodel for unge, kvindelige gamere. Se her, hvilke spiltitler du bør afprøve, hvis du vil prøve kræfter med PlayStation.

PlayStation er ikke kun for mænd – kvinder kan også sagtens spille PlayStation, selvom det måske historisk set har været mænd, der har spillet konsol. Med den fortsatte fokus på eSport er der dog flere og flere kvinder, der begynder at spille konsol.

Det betyder samtidig, at der kommer flere og flere spil, som egner sig til kvinder – og hvor der er kvinder i hovedrollen. Tidligere har det primært været målrettet mænd, når der har været kvinder i hovedrollen i PlayStation-spil. Se eksempelvis Lara Croft fra Tomb Raider, som ikke ligefrem var en figur, der nok mere henvendte sig til mænd med end kvinder eller piger.

Spiltitler til kvinder

Det kræver ingen faglig vurdering af PS5 at regne ud, at de forsøger at henvende sig mere og mere til det kvindelige publikum. Der kommer flere og flere kvinder i hovedrollen i spil, hvorfor der automatisk kommer et større og større kvindeligt publikum.

Herunder finder du derfor en række spiltitler, som primært henvender sig til kvinder. Det kan du bruge som inspiration, hvis du ønsker at finde nye spil, som du kan spille på din PlayStation – eller hvis du skal finde en spiltitel til din niece eller et andet kvindeligt familiemedlem.

Horizon Zero Dawn

I dette spil følger vi hovedpersonen Aloy, som er en kvinde. Spillet foregår tusinde år ude i fremtiden i en post-apokalyptik verden, som er blevet overtagt af robotter. Menneskeheden er ikke længere den dominerende race, men er blevet reduceret til et primitivt stammefolk.

Aloy er hovedpersonen, som skal forsøge at redde menneskeheden. Aloy er ikke over-seksualiseret, hvorfor hun ikke blot skal fungere som eyecandy for den mandlige gamer, men i stedet fremstår mere som en rollemodel for unge, kvindelige gamere.

Læs også:  Pas på fødselsdepression

The Walking Dead: A Telltale Games Series

I The Walkin g Dead: A Telltale Games Series følger vi blandt andre Clementine, der er blandt hovedrollerne. Her er tale om et PlayStation-spil, hvor du selv har mulghed for at vælge, hvilken karakter du vil spille som – og her er Clementine alts blandt dine valgmuligheder.

I første sæson er Clementine en otteårig pige, som bor sammen med sine forældre i Atlanta. Da Zombie-angrebet bryder ud, gemmer Clementine sig i hendes træhule, indtil Lee pludselig kommer ind i hendes baghave. Sammen begiver dig sig ud på en mission, der handler om overlevelse og alt det andet, du måske kender fra serien af samme navn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere
Læs mere

3 ting du kan lave derhjemme på en lørdag aften

For mange kan det hurtigt blive en vane at fredag og lørdag er booket til druk og byture. Og det er der heller ikke noget galt med, hvis det er det man er til. En gang imellem kan det dog være rart at koble af, og slappe af. Det kan du gøre med en aften, måske endda en hel dag for dig selv i dit hjem, eller sammen med venner og veninder. Læs med og bliv klogere på hvad du kan bruge din lørdag aften på, så du ikke får FOMO og føler din aften er spildt.
Læs mere