Efterårslæsning: 5 gode bøger, du bør læse i efterårsferien

Efteråret nærmer sig, og i den anledning har vi samlet 5 gode bøger, du bør læse i din ferie.

Efteråret er på vej; bladene falder af træerne, vejret bliver køligere og himlen synes mere grå. Men du har da også ferie snart! Du har måske også allerede planlagt nogle ting du skal lave i ferien, lidt familiehygge eller en hovedrengøring, men du vil gerne finde en god bog til hyggelæsning.

Hvilken bog skal jeg læse?

Uanset, om det skal være for at slå tiden ihjel, se på flotte illustrationer eller for at få hverdagen lidt på afstand, har vi samlet nogle fremragende bud på, hvilken bog du skal læse i din efterårsferie.

1. Lykke-Per af Henrik Pontoppidan

Med denne 832 siders imponerende klassiker, vil du møde den litterære antihelt Per Sidenius der i hans jagt på lykken tager til København. Her vil han uddanne sig for at realisere sine drømme og for samtidig at komme væk fra sin strenge opvækst på landet ved Randers. Men barndomshjemmet og opvæksten sidder stadig i ham og spøger. Og, hvad er lykke egentlig for en størrelse, og hvor finder man den?

Henrik Pontoppidan formår i hans fortælling om Lykke-Per, at rumme mange emner. Emner om social arv, at drømme stort og gudløshed, netop i en tid hvor industrialiseringen i Danmark var på sit højeste, hvor kristendommen og naturvidenskaben var i et opgør og hvor et moderne samfund var i opbrud. Alt dette pakket ind i et detaljeret sprog, som helt sikkert er en læsning værd.

Læs også:  4 tips: Sådan planlægger I den BEDSTE polterabend for jeres veninde!
Kan læses som e-bog på Mofibo. Prøv gratis i 14 dage – klik her!

2. Stiletto af Palle Schmidt

Stiletto er en grafisk novelle og bør især læses, og ikke mindst betragtes, for dens flotte illustrationer. Men bogen kan mere end det – den er en hårdkogt krimi, der handler om korruption og en manglende morale. Palle Schmidt formår virkelig, at levere en spændende og velfortalt historie om en mand og en politistyrke hvor alt er i forfald. Det kan være svært, at rydde op når alt er mudret og ingen rigtig er gode.

Bogen har desuden været nomineret til Pingprisen i kategorien: Bedste danske tegneserie og er blevet rost for sit høje internationale niveau.

Kan læses som e-bog på Mofibo. Prøv gratis i 14 dage – klik her!

3. Det godes pris af Christian Tornbakke

Skal det være let, og skal tiden bare slås ihjel med en god og underholdende bog, så er Det godes pris et godt bud på, hvad du skal læse i ferien. Denne krimi handler om en statsminister, der bliver truet med at få lækket nogle pikante billeder fra hendes ungdom, og derfor søger hun hjælp hos hendes gamle gymnasiekæreste der i dag er journalist. Hun er desperat, og ved ikke hvad hun ellers skal gøre.

Romanen handler om det politiske magtspil og rummer psykologiske og moralske aspekter – hvor langt vil man gå for den gode sags tjeneste? Det er en spændingsfyldt roman, der hurtigt fanger en og kan læses af stort set alle – den er letlæselig, og man fanges hurtigt af det politiske spil der udformer sig i løbet af bogen. Alt i alt en bog der er ganske underholdende. 

Læs også:  Gaming: PlayStation er også for kvinder

Christian Tornbakke er et pseudonym for Jens Christian Grøndahl. Et lille tip til når du har læst bogen færdig, kan du anvendeligt læse det anonyme brev der blev sendt ind til Skattesagskommissionen. Det hørte man om samme dag, han stod frem som værende Christian Tornbakke. Hmmm, mon der er en sammenhæng?

Kan læses som e-bog på Mofibo. Prøv gratis i 14 dage – klik her!

4. Staunings arv af Dan Jørgensen

Manden, der ville gøre Danmark til et lykkeligt land, kom fra fattige kår og endte som landsfader. Dan Jørgensen hylder Stauning og mener, at vi kan lære af ham i disse tider. Analysen har i hvert fald sammenligninger.

Det, som Stauning lykkedes med – vi er jo et af de lykkeligste lande i verden – menes at slå revner i dagens Danmarks fundamenet. Uligheden i Danmark er stigende, og troen på, at politik kan udgøre en positive forskel er svindende. Sådan var det også dengang i 30’erne.

Bogen er en hyldest til Stauning som den fattige arbejderdreng, der en sen aften i januar 1933 byder nogle vigtige mænd på whiskey i sin lejlighed. Selv samme aften Adolf Hitler kom til magten i Tyskland.

Dan Jørgensen er medlem af folketinget for Socialdemokraterne mener at et velfærdssamfund er et lykkeligt samfund. “Staunings arv” er god og spændende læsning, bl.a. fordi Dan Jørgensen trækker sammenligninger mellem dansk politik og lykketilstand anno 2018 og dengang i 1930’erne.

Kan læses som e-bog på Mofibo. Prøv gratis i 14 dage – klik her!

5. Mig ejer ingen af Åsa Linderborg

Denne skønlitterær roman der er lidt af en ’selvbiografi’ omhandler forfatterens far Leif. Moderen forlod dem til fordel for en anden mand, da hun blot var fire. Faren er metalarbejder, drikker lidt for mange øl og så er han ikke engang fyrre år endnu.

Læs også:  Plej dine øjne på daglig basis

Leif er blevet forladt, føler sig ensom, er ulykkelig og har ingen selvtillid. Det skal dulmes! Han sørger dog for, at Åsa har et godt hjem fyldt med kærlighed og humor.

Bogen er usentimental og handler om opvæksten et arbejderhjem i 70’ernes Sverige, en far og datter, hvor faren vil gøre alt for, at hans højt elskede lille pige har det godt, og at hun får et ordentligt liv. Åsa ender også som lidt af en mønsterbryder, der flytter langt væk hjemmefra for at gå på universitetet.  

Mig ejer ingen er mest af alt et tilbageblik på faren og hendes liv sammen; om længsel, følelser der trodser, kærlighed og drømme.

Romanen har desuden været nomineret til August-prisen og er blevet indspillet som film. Et fremragende bud på, hvilken bog du skal læse i efterårsferien.

Kan læses som e-bog på Mofibo. Prøv gratis i 14 dage – klik her!
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere
Læs mere

Gaming: PlayStation er også for kvinder

Det er en skrøne, at det kun er drenge og mænd, som spiller konsol. Der findes masser af spiltitler, der har en kvindelig karakter som hovedrolle – og som fremstår som en rollemodel for unge, kvindelige gamere. Se her, hvilke spiltitler du bør afprøve, hvis du vil prøve kræfter med PlayStation.
Læs mere