Jobskifte: 3 gode råd til dig, der overvejer at finde et nyt job

I Danmark skifter knap 800.000 danskere job om året, hvilket svarer til omkring en fjerdedel af lønmodtagerne på det danske jobmarked. Hvis du selv overvejer at skifte job, er du derfor ikke alene. Herunder finder du tre gode råd til dig, der ønsker at skifte job.

Råd #1: Hvilke kompetencer vil du bruge i forbindelse med dit jobskifte?

Et nyt job betyder, at du skal have nye kompetencer i spil, medmindre du vil finde en stilling, som stort set er identisk med din nuværende. Du bør derfor overveje, hvilke kompetencer du har, og hvilke du ønsker at bringe i spil i forbindelse med dit jobskifte.

Overvej blandt andet:

  • Hvilke kompetencer har du på nuværende tidspunkt?
  • Hvilke kompetencer kunne du tænke dig at bruge i forbindelse med en ny stilling?
  • Hvilket fag ønsker du at bruge dine kompetencer i?

Det kan eksempelvis være, at du har tilegnet dig nogle kompetencer i forbindelse med din nuværende stilling, som du ønsker at gøre mere ud af, hvorfor du er på udkig efter et andet job. Det kan også være, at du er tilfreds med din nuværende arbejdsplads, hvorfor du i stedet ønsker skift til en anden stilling.

Råd #2: Overvej om et jobskifte er nødvendigt

Hvis du ønsker at skifte job, fordi du er kørt fast i din nuværende stilling, kan det måske være, at du slet ikke behøver at skifte job. I stedet kan du forsøge at tale med din arbejdsgiver omkring udvikling af dine kompetencer, så du får mulighed med at prøve kræfter i en anden stilling.

Måske kan din leder se dit job i et andet perspektiv, så I i fællesskab kan finde nogle nye arbejdsopgaver, som matcher de kompetencer, du ønsker at bringe i spil. Det er naturligvis ikke en holdbar løsning, hvis du hellere vil finde et andet job.

Råd #3: Hvordan vil du finde din kommende arbejdsgiver?

Der findes masser af virksomheder i Danmark, og det kræver, at du er god til at finde ud af, hvad det er, du vil, hvis du vil have mulighed for at finde de jobs, der giver mening i forhold til din situation.

Læs også:  Guide til detaljerne: Sådan vælges accessories med stil til den moderne mand

Findnytjob.dk er en jobportal, hvor du kan se ledige stillinger på nuværende tidspunkt, ligesom du kan finde gode råd og vejledning i forhold til at finde en ny stilling. Der er mange om buddet, så det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan og hvor du vil finde dit nye job.

Hvis du er helt på bar bund, kan du eventuelt melde dig ind i et erhvervsnetværk, så du kan udvide dit netværk med interessante personer, som måske kan lede dig i retning af et nyt job. Det hele handler langt hen ad vejen om at have det rigtige netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere
Læs mere

Gaming: PlayStation er også for kvinder

Det er en skrøne, at det kun er drenge og mænd, som spiller konsol. Der findes masser af spiltitler, der har en kvindelig karakter som hovedrolle – og som fremstår som en rollemodel for unge, kvindelige gamere. Se her, hvilke spiltitler du bør afprøve, hvis du vil prøve kræfter med PlayStation.
Læs mere