Junior- eller babydyne: Hvilken dynetype skal jeg vælge?

Udstyr til børn kan være en stor og forvirrende verden, hvorfor man let kan komme i tvivl om, hvorvidt man bør købe en ting frem for en anden. I denne her artikel rådgiver vi dig om, hvilke forhold der er afgørende for, hvorvidt du bør købe en junior- eller babydyne til dit barn.

Når du skal investere i en dyne til dit barn, skal du tage stilling til, om du skal købe en junior- eller babydyne. Forskellen på de to dynetyper beror på målene. Babydynen er – ikke overraskende – den mindste af de to.

Standardmålene for en babydyne er 70 x 100 cm, mens de for en juniordyne hedder 100 x 140 cm. Måske er disse informationer alene nok til, at du kan tage et konstruktivt valg angående fremtidigt køb af dyne til dit barn.

Hvis ikke, så puds læsebrillerne og kom videre i teksten. Herunder følger nemlig et par yderligere vejledende afsnit, der uden tvivl vil klæde dig på til at tage det rette valg.

Hvor længe benyttes de to dynetyper?

En babydyne benyttes som regel, fra et barn er nyfødt, til det er omkring to år. Vær dog opmærksom på, at børn vokser i forskellige tempi, og at ovenstående derfor ikke er en entydig sandhed mejslet i granit. Herudover har dit valg af dyne indflydelse på, om baby vil sove om aftenen.

En juniordyne benyttes som regel, fra et barn er et år, og så til det er omkring fire år. Igen er det vigtigt for os at gøre opmærksom på, at vi skriver som regel. Som sagt kan der nemlig være stor forskel på, hvor meget eller lidt et barn vokser de første år.

Jamen mit barn er over fire år – hvad gør jeg så lige..?

Måske sidder du dybt fortvivlet og stirrer ind i computerskærmen lige nu, hvis du har et barn på over fire år, for som du stensikkert så har regnet ud, passer hverken en baby- eller juniordyne til dit barn.

Læs også:  Sundhed: Så effektivt er sex til at forbrænde kalorier

Hvis dette er tilfældet, er det faktisk bare en almindelig dyne, du skal have fat på, så bare rolig – dit barn kommer ikke til at ligge og fryse om natten.

Yderligere overvejelser inden køb

Nu har du formentlig styr på, hvilken dynetype du skal købe. Vi er dog ikke helt klar til at slippe dig endnu. Inden vi sender dig videre ud på det store internet, skal du nemlig lige have et par forslag til områder, du med fordel kan overveje og tage stilling, inden du handler.

Materiale

Dyner fås i flere forskellige materialer, og du kan med fordel sætte dig ind i, hvad der kendetegner de forskellige materialetyper. Gør du dette, vil du let kunne vælge en dyne af et materiale, der passer perfekt dit barns behov.

Har dit barn allergi?

Hvis dit barn døjer med allergi, skal du naturligvis finde en allergivenlig dyne.

Hvad er dit budget?

Du bør fastsætte et budget på forhånd. Ellers kan du let blive fristet af en af de helt dyre dyner, da de som regel er de bedste. Ingen dyne er dog så god, at den opvejer rod i økonomien, så fastsæt et budget fra start, og hold dig indenfor dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere