Træt af sved? Sådan kommer du den til livs

Mange døjer til dagligt med sved-relaterede problemer. Måske sveder du mere end andre eller også oplever du gener i forbindelse med din svedlugt. Det er helt normalt at svede, men hvis du oplever et reelt ubehag, så kan du faktisk gøre noget ved det.

Sponsoreret: Her får du en miniguide til hvordan du kommer overdreven sved-fremkomst til livs.

Kvinder har flere svedkirtler end mænd

Alle sveder dagligt, og det er en proces kroppen ikke kan leve foruden. Sveden er kroppens måde at komme af med varme på, og gør den ikke det, så risikerer du overophedning og ubehag.

Generelt gør det sig gældende at kvinder har flere svedkirtler på kroppen end mænd. Den forøgede mængde af svedkirtler betyder dog ikke at kvinderne sveder mere end mændene.

Mænd har faktisk en mere aktiv svedproduktion, så gener i forbindelse med ubehagelige lugte og fugtigt tøj rammer som oftest mænd.

Men ildelugtende sved under armene kan også forekomme hos kvinder, og her kan åndbart tøj bl.a. være med til at afhjælpe de opståede problemer.

Fornuftigt tøj giver en fornuftig svedproduktion

De fleste kvinder har nok oplevet at visse stykker tøj i deres klædeskab er bedre på varme dage end andre. Først og fremmest har længden på tøjet selvfølgelig en betydning. Dernæst er det især materialet der påvirker hvorvidt man kan komme af med varmen fra sin krop.

Mærker som Drywear har bl.a. et fokus på tekstiler der både give luft til huden mens de absorbere eventuelle sveddråber, så lugten ikke spreder sig til andet tøj.

Ved at prioritere let og åndbart tøj kan man give kroppen plads til at svede på en hensigtsmæssig måde, så varmen ikke ophobes under tøjet og giver unødvendige svedproblemer.

Åndbare t-shirts kan om vinteren bruges som undertrøjer, så man kan skifte mellem forskellige trøjer og kjoler udenpå, men altid have en praktisk og svedabsorberende trøje nedenunder.

Læs også:  Guide: Vejen til det perfekte smil

Ønsker man at prøve kræfter med dette teknologisk avancerede tekstil ved navn Lenzing Modal, så kan man med fordel prøve en valuepack, hvor ved man kan implementere det åndbare stof i alle hverdagens aktiviteter.

Store portioner og proteiner øger din svedproduktion

Det er ikke ualmindeligt at man producerer mere sved i forbindelse med et stort måltid. Har man overspist, og har man især overspist måltider med kød i, så bruger kroppen ekstra energi på at optage og fordøje maden.

Kroppen har generelt nemt ved at optage og nedbryde kulhydrater, så pastaretter og risretter kan man oftest spise uden de store svedturer. Men ved f.eks. det traditionelle, danske julebord, hvor de primære elementer består af kød og fisk, der kan det være udfordrende at spise mere end hvad man plejer.

Det høje proteinindhold i eksempelvis frikadeller, medister og leverpostej betyder at kroppen kæmper ekstra hårdt for at nedbryde proteinerne.

Skal kroppen bruge mere energi på fordøjelsen, så akkumuleres der mere varme og sveden tager automatisk til.

‘Kødsved’ er derfor en reel ting, og ønsker man at nedsætte sin svedproduktion i forbindelse med måltider, så bør man generelt begrænse sit kødforbrug, undgå overspisning og altid spise flere men mindre måltider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like