Lider du af PTSD? Her er behandlingsmulighederne

Young woman with anxiety and fears worrying about her problems
Lider du af PTSD? Hvis ja, er du ikke alene. Der er mange kvinder (og for den sags skyld mænd), der lider af PTSD. Det kan udvikles fra voldelige forhold, en turbulent fortid eller ubehagelige situationer. Der er en række behandlingsmuligheder til rådighed for de kvinder, der lider af posttraumatisk stress.

Selvom der ikke findes en direkte måde at blive helbredt på, så er der en række terapier, som har vist sig at være effektive til behandling af PTSD. I denne artikel vil vi undersøge og omtale nogle af de mest almindelige behandlingsmetoder for PTSD. 

Psykomotorisk behandling

Den første PTSD behandling, vi skal kigge på, er psykomotorisk behandling. Denne type terapi fokuserer på at hjælpe patienten med at bearbejde traumet. Behandlingen består typisk af en kombination af fysisk traumebehandling og samtaleterapi. Således bliver der arbejdet med både de fysiske og følelsesmæssige symptomer. Hvordan psykomotorisk behandling mere konkret gribes an kan variere fra person til person, da det er meget forskelligt, hvad der fungerer bedst alt afhængig af klientens symptomer. 

Samtalebehandling

En af de mest almindelige behandlinger af PTSD er rådgivning eller terapi. Det indebærer, at du taler med en professionel terapeut eller psykolog om dine oplevelser og følelser. De kan hjælpe dig med at forstå, hvad der er sket, bearbejde dine følelser og udvikle håndteringsmekanismer. Der findes en række forskellige former for rådgivning og terapi, så det er vigtigt at finde en, der er den rigtige for dig. Dette er klart den mest udbredte behandling af PTSD, der findes. 

Adfærdsterapi

En anden effektiv behandling af PTSD er adfærdsterapi. Det hjælper patienterne med at identificere og ændre skadelig adfærd, der er opstået på grund af deres traumer. Denne form for terapi kan også hjælpe med at udvikle nye, positive håndteringsmekanismer. Den anvendes ofte sammen med andre behandlinger som f.eks. rådgivning.

Medicinering

For nogle mennesker er medicin en vigtig del af deres PTSD behandling. Der findes en række forskellige typer medicin, som kan bruges til at behandle symptomerne på PTSD. Disse omfatter antidepressiv medicin eller angstdæmpende midler. Medicinering er ikke noget, som du bare kan få, uden du skal forbi en læge.  Du skal have en konsultation med en psykiater, som så kan ordinere den rette medicin til dig. 

Læs også:  Vigtigheden af ​​at finde en velrenommeret tandlæge

Hvis du lider af PTSD, så er det vigtigt, at du opsøger hjælp. Det er ikke en lidelse, som du selv kan bekæmpe. PTSD vil ikke kun påvirke dig, men også dine nærmeste, så opsøg altid professionel hjælp, hvis du lider af PTSD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like