Oplever du fysisk eller psykisk misbrug i dit forhold?

Er du udsat for fysisk eller psykisk misbrug i dit forhold, er det vigtigt, at du søger hjælp. Det kan du søge flere steder, men det er oplagt, at du vælger et kvindekrisecenter. Her kan du få hjælp til at fortsætte din dagligdag, men med en større grad af beskyttelse og sikkerhed.

Bliver du indlogeret på et krisecenter, vil du få et midlertidigt hjem. Det kan være en god løsning for dig, der vil væk fra et voldeligt forhold, hvad enten det er fysisk eller psykisk. På krisecenteret får du ikke kun ro, men også hjælp til, hvordan du former din fremtid.

Partnervold er ikke kun fysisk vold

Det er vigtigt at slå fast, at partnervold ikke kun er fysisk vold. Det kan i lige så høj grad være psykisk vold. Fælles for begge dele er, at den person, det går ud over, bliver nedbrudt af det. Befinder du dig i et sådant forhold, er det derfor vitalt, at du bryder fri.

Ikke alle har nemt ved dette. Er det noget, du kan genkende, er det vigtigt, at du ikke lader tingene stå til. I stedet skal du søge hjælp hos nogen, der har stor erfaring med det. I de fleste tilfælde vil den bedste løsning være at kontakte et krisecenter.

Vold kan være mange ting

Som angivet herover, er vold ikke altid fysisk, men kan dække over mange ting. Det kan godt være fysisk, men det kan også være psykisk, seksuelt, materielt eller økonomisk. Stalking bliver også betragtet som en form for psykisk vold, som kan tage hårdt på et individ.

Læs også:  Derfor foretrækker mange kvinder at købe tøj fra danske tøjmærker

Typisk udvikler et forhold med vold sig over tid, hvor volden tager til i forhold til både grovhed og hyppighed. Af denne grund er det også meget vigtigt, at man ikke tøver med at reagere, hvis man er udsat for psykisk eller fysisk vold i sit forhold, da der er en risiko for, at det bliver værre over tid.

De fleste krisecentre har åbent døgnet rundt

Man kan ikke selv styre, hvornår man får brug for hjælp, hvis man er i et voldeligt forhold. Derfor har de fleste krisecentre åbent døgnet rundt. Det vil sige, at man til hver en tid kan ringe til dem. Flere af dem tilbyder også, at du altid vil kunne dukke op hos dem.

Har du en følelse af, at det er det rette for dig, at du finder et krisecenter, hvor du kan opholde dig, så du kan søge væk fra dit voldelige forhold, må du ikke tøve. Gør derimod alvor af dine tanker hurtigst muligt, og find derefter et krisecenter, som står klar til at hjælpe dig væk fra dit forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like