Selvstændig freelancer: Få mere tid til børnene ved at arbejde hjemmefra

Hvis du drømmer om at få mere tid til dine børn, så du ikke behøver at skulle stresse gennem hverdagen, er freelance-livet muligvis den bedste løsning i dit tilfælde. Når du arbejder som selvstændig, kan du i mange tilfælde varetage dine arbejdsopgaver hjemmefra, hvilket betyder, at du får mere tid til dine børn og dine interessere.

Samtidig behøver du ikke at gå ned i løn – faktisk kan du i mange tilfælde arbejde dig op til at få en fornuftig månedsløn, der muligvis ender med at overstige den løn, du fik i dit almindelige 8-16 job – og så sparer du endda transporttiden.

Lyder det som noget for dig? Så bør du læse med herunder, hvor du får inspiration til, hvilke stillinger du kan varetage freelance, når der er tid og overskud til det. Vær opmærksom på, at det ikke er alle brancher, der muliggør det, hvorfor et eventuelt brancheskifte kan komme på tale, hvis du vil gøre alvor af drømmen.

#1: Tekstforfatter

Hvis du vil arbejde som tekstforfatter, er der rig mulighed for det. Alle, der har en hjemmeside eller webshop, har behov for velskrevne tekster, som kan blive fundet i søgemaskinerne.

Du kan derfor med fordel overveje mulighederne for at springe ud som tekstforfatter, hvis du har styr på grammatikken og nemt ved at formulere dig. Du kan enten tage betaling pr. ord eller for den tid, du bruger på at skrive.

Det er dog en god idé at tilbyde din arbejdskraft gratis i starten til gengæld for feedback, hvis du ikke tidligere har erfaring som tekstforfatter. Det kræver nemlig, at du formår at skrive til læseren, samtidig med at du opsætter din tekst, så den imødekommer de parametre, Google lægger vægt på, når de analyserer en hjemmeside.

#2: Webdesigner

Hvis du har et godt øje for, hvornår en hjemmeside er skruet godt sammen, så den både virker professionel, men også formår at få den besøgende til at foretage en handling, er der rig mulighed for at springe ud som webdesigner.

Læs også:  Hår-guide: 7 genveje til sundt og stærkt hår

Du kan med fordel begynde at øve dig ved at hente det gratis design-program Figma, som fås i både en browserbaseret og en desktop app. Forsøg at kopiere forskellige hjemmesider, som du synes er gode.

Når du er blevet dygtig nok, kan du tilbyde din arbejdskraft billigt, hvorefter du kan forsøge at sætte prisen op løbende. Der findes adskillige pagebuildere i WordPress, hvorfor du, når du bliver dygtig nok, nemt kan begynde at tilbyde professionelle WordPress-hjemmesider også, hvis du vil være i stand til at tilbyde alt fra design til udvikling.

#3: Virtuel assistent

Hvis du mestrer lidt af det hele, så du både er dygtig til at skrive, men også et god rent visuelt, kan du begynde at tilbyde dig som virtuel assistent. På den måde kan du hjælpe forskellige virksomheder eller enkeltpersoner med de opgaver, som de ikke selv har tid til at tage sig af.

Der er rig mulighed for det, og det handler blot om at gribe knoglen og kontakte nogle af de mange virksomheder, som af og til har behov for assistance, men som måske ikke helt har størrelsen til at ansætte en person, der kan tage sig af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere