Utroskab: Sådan beslutter du, om I skal blive sammen – og sådan kommer I videre

Sådan kommer du videre efter utroskab
Sådan kommer du videre efter utroskab
Hvis din kæreste har været dig utro, er det vigtigt, at du overvejer, om du vil give ham en chance til, eller om det er slut mellem jer. Herunder får du en række gode råd til, hvordan I begge kommer videre efter utroskab.

Utroskab: Hvis din kæreste har været dig utro, kan det være utroligt svært at genvinde tilliden til ham igen. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, om du overhovedet tror, det er muligt – og om du har lyst til det.

Har du været ude for ovenstående scenarie, får du herunder en række gode råd til, hvordan du beslutter dig for, om I skal blive sammen , og om hvordan I rent faktisk kommer videre, hvis du beslutter dig for det.

Du skal skabe afstand i starten

Ligegyldigt om du har haft en mistanke om, at der var noget, der ikke helt var, som det skulle være, eller om du har været helt intetanende, vil du garanteret få et chok, når de barske realiteter går op for dig.

Du vil blive ramt af en stor sorg, fordi du føler dig svigtet, og du kan måske have svært ved at navigere i dine følelser. Derfor er det vigtigt, at du starter med at skabe afstand til din kæreste.

Du kan bede ham om, at han flytter hjem til sine forældre eller en kammerat, indtil du har fået styr på dine følelser – også selvom det måske kan være fristende at klynge dig op ad ham i starten, fordi du er bange for, at du kommer til at miste ham helt.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er nogen god idé, da du konstant vil blive mindet om, at du er såret, hvorfor det er vigtigt, at du får en pause fra at se ham i et stykke tid, indtil du har fundet ud af, om du vil give ham en chance til, eller om det er slut mellem jer.

Læs også:  Valentinsdag: 5 romantiske film, du kan se med din kæreste

Skriv spørgsmål til ham ned, så du husker dem

Det er vigtigt, at du får alle kortene på bordet, hvorfor det kan være en god idé at skrive alle dine spørgsmål ned, så du er sikker på, at du husker at stille dem. Det er blandt andet vigtigt, at du finder ud af, hvorfor det endte med, at han var dig utro.

Når du har talt med ham, får du formentlig svar på dine spørgsmål. Det er vigtigt, at I får talt ordentligt ud, og at det tager den tid, det tager. Sørg dog for, at I har en periode, hvor I taler om det, hvorefter I kan komme videre – der bør ikke være uopklarede spørgsmål, som er anledning til en konstant mistro, hvis I skal have forholdet til at fungere optimalt igen på sigt.

Få mere at vide: Læs om utroskab her.

Få styr på følgende spørgsmål

Hvis du har vanskeligt ved at danne et overblik over, hvad du skal have svar på, er det en god idé at spørge dig selv, om du har fået svar på følgende spørgsmål:

  • Har han droppet kontakten med den implicerede part? Hvis han stadig snakker med vedkommende, han har været dig utro med, er det vanskeligt at genopbygge forholdet. Det er vigtigt, at han dropper al kontakt med den, han har været utro med.
  • Har han været utro før? Hvis din kæreste før har været dig utro, er det vigtigt, at du sætter foden i. Hvis du tilgiver ham to gange, er det et tegn på, at han ikke er klar til at ofre det, det kræver for at få parforholdet til at fungere igen.
  • Påtager han sig sit ansvar? Det er vigtigt, at han anerkender, at han havde en affære. Samtidig er det vigtigt, at han fortryder det og er fortvivlet over sin handling, da han ellers ikke er klar over, hvilken smerte han har forvoldt dig.
  • Hvad var grunden til, at han var utro? Der er altid en grund til, at man er utro. Måske er det problemer i parforholdet, at han har følt sig underprioriteret, at han har været forelsket i en anden eller noget helt fjerde. Det er vigtigt, at I sammen finder ind til kernen i problemet, så I kan komme videre.
  • Berettiger hans grundlag for at være utro det faktum, at han rent faktisk var det? Det er vigtigt, at du spørger dig selv, om du ville kunne handle på samme måde, hvis du var i hans sko. Der er altid en årsag til utroskab, men det er vigtigt, at du lærer at leve med, at han har været det, hvis I skal kunne være sammen igen
  • Kan du stole på ham igen? Hvis ikke du føler, at du kan komme til at stole på ham igen, er det svært at få et forhold til at fungere. Du må aldrig blive sammen med nogen, fordi du er bange for at blive efterladt alene.
Læs også:  Værd at vide om skinbooster behandlinger

Beslut dig for, om du vil have det til at fungere

Hvis din kæreste har været dig utro, vil du i det første lange stykke tid være vrde. Det er vigtigt, at du venter, indtil vreden er forduftet, med at beslutte dig for, hvorvidt du vil forsøge at få tingene til at fungere igen.

Hvis der er nok at arbejde med, og du føler, at du kan tilgive ham, og at han kan genvinde din tillid, er det vigtigt, at du fortæller ham det – og hvis ikke, bør du afslutte forholdet, så du kan komme videre.

Få talt ud i fællesskab

Hvis I nogensinde skal overleve den krise, der søsættes, når den ene part er den anden utro i et parforhold, er det vigtigt, at I får talt ud om jeres følelser, drømme og tanker omkring, hvorfor det gik galt.

Det skal ikke være en engangsforestilling, men en kontinuerlig proces, hvor I løbende giver udtryk for jeres følelser og tanker, så I kan reagere i tide, hvis der er noget, der ikke er, som det bør være.

Giv dig selv en deadline

Det er naturligt, at du er sur på din kæreste, og at du har lyst til at skælde ham ud hele tiden. Samtidig føler du garanteret en trang til st spørge ham om utroskaben hele tiden, men det er vigtigt, at der er en deadline for, hvornår det stopper.

Hverken du eller han kan holde til, at sorgfasen varer for evigt. Du skal lære at genvinde tilliden til ham – hvis han vel at mærke gør sig fortjent til den – og det gør du kun, hvis du lærer, hvordan du lægger log på det, der er sker, og lader fortid være fortid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like