Guide: Sådan plejer du din cashmere

Cashmere er en luksuriøst uld, som er blød og har mange andre gode egenskaber. Med den rette pleje kan cashmere holde i mange år, uden det kan ses, men det kræver, at du gør dig umage. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du plejer cashmere.

Cashmere er et af de blødeste materialer, der findes – hvis du vel at mærke sørger for at pleje det, så det bevarer sine egenskaber med tiden. I modsætning til mange andre former for uld- og striktrøjer kan cashmere bevare sin blødhed og luksuriøse fornemmelse i mange år.

Når du investerer i cashmere, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at det er et stof, som skal håndteres forsigtigt. Du kan ikke bare smide det i vaskemaskinen sammen med det andet tøj, hvorfor det kræver væsentligt mere pleje end en almindelig uldtrøje.

Plejen er dog det hele værd, da din cashmere vil bevare sit udseende og føles blødt og luksuriøst, selvom den har mange år på bagen. Herunder følger en guide til, hvordan du plejer dit cashmere tøj, så det ikke mister sine gode egenskaber.

Cashmere skal ikke vaskes ofte

Først og fremmest er værd at være opmærksom på, at cashmere er selvrensende. Det betyder blot, at lugten hurtigt forsvinder fra garnet, hvorfor du ikke er nødt til at vaske cashmere så ofte som andet tøj. Du kan i stedet hænge det ud og lufte under den åbne himmel, så du sparer på vaskene.

Vælg den rigtige sæbe

Det er vigtigt, at du bruger vaskemiddel, som er beregnet til uld eller silke, så du ikke affedter hårfibrene. Det gør, at eksempelvis cashmere dame trøjer bevarer deres blødhed og generelt holder længere. Der findes mange forskellige sæber, som egner sig til cashmere, og du kan altid forhøre dig hos din lokale forhandler.

Vælg uldvask, hvis du ikke vasker i hånden

Hvis du ikke vasker din cashmere i hånden, er det vigtigt, at du vælger uldvask-programmet. Det må maksimalt være 30 grader, hvis tøjet skal bevare sine gode egenskaber. Faktisk kan det være en god idé at vaske i maskinen frem for i hånden, da det sikrer, at der holdes en konstant temperatur.

Læs også:  Indretning: 5 tips til et minimalistisk soveværelse med plads til ro

Herudover er en vaskemaskine bedre til at skylle sæben ud efterfølgende. Det kan dog være en god idé at vaske din cashmere i en vaskepose, hvis du vil opnå det absolut bedste resultat, når tøjet skal vaskes. Vaskeposer kan købes hos de fleste forhandlere.

Sådan håndterer du overskudsfibre

Cashmere-bluser og andet tøj afgiver i starten nogle overskudsfibre. Det vil dog være værst i starten, da det med tiden vil gå over. Hårfibrene betyder, at du vil opleve, at tøjet ‘fnuldrer’, og det er derfor en god idé at fjerne det.

Her anbefales det, at du vælger en shaver, som er egner til at fjerne fnuller fra strik og cashmere. En tekstilshaver har et stort shaverhoved, som gør, at den egner sig perfekt til formålet. Det bedste resultat opnår du, hvis du placerer tøjet på et jævnt underlag og langsomt kører shaveren over området, hvor du vil fjerne fnuller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
smuk-brudebuket
Læs mere

Personlige brudebuketter der matcher præcis dine ønsker

Det er måske nok den vigtigste buket i en kvindes liv, og den buket, der vil fremkalde de dejligste minder ved synet af den. Det er naturligvis brudebuketten vi taler om. En buket, der kan rumme mange følelser og se ud på mange forskellige måder, så den matcher lige præcis den stil og personlighed, bruden har.
Læs mere